Omgeving winter

Skiën!

ski

Het skigebied Ski Zillertal 3000 is ontstaan uit de aaneenschakeling van de skigebieden van Mayrhofen, Finkenberg, Hippach en Lanersbach en is het grootste deelskigebied in het Zillertal.

Mayrhofen-Pistenplan

Sfeer

Het gebied is voor de beginnende en gevorderde wintersporter uitstekend te doen. Ieder deelgebied heeft zijn eigen charme doordat ze van oudsher van elkaar gescheiden waren. Dat geldt ook voor de dorpen. Het grote Mayrhofen staat bekend om de après-ski en heeft veel voorzieningen, terwijl je dieper het dal in bij Tux meer traditionele dorpjes hebt.

IMG-20140125-WA012

Indeling
Vanuit Mayrhofen zweeft de Penken cabinelift naar het gelijknamige skigebied. Evenals de aansluitende skigebieden en het op zichzelf staande skigebied Ahorn, biedt Penken een bonte verzameling blauwe en rode pistes. Overzichtelijke afdalingen zo breed als autobanen, ideaal terrein voor de doorsnee skiër. Ook snowboarders kunnen in dit gebied uitstekend uit de voeten met de aanwezigheid van een funpark.

Vanspark Mayrhofen

 

Ook Europa’s steilste skipiste is te vinden in dit skigebied: de HARAKIRI. Maar liefst 78%, alleen voor de profskiër!

Harakiri

Zillertal 3000

Sinds de aaneenschakeling kun je het hele gebied bestrijken. Alleen de Hintertuxer Gletsjer en de Ahorn zijn niet rechtstreeks aangesloten. Tussen de dorpen rijden echter skibussen waarvan je met de skipas gratis gebruik kunt maken, en dat is zeker voor de Hintertuxer Gletsjer de moeite waard. Met de skipas kun je ook gratis met de trein van Jenbach naar Mayrhofen.

Link naar interactieve kaart van het skigebied: kaart

Ben je meer van het langlaufen of wandelen? Ook dan kun je terecht in dit diverse gebied. Voordeel is dat de langaufloipes ’s avonds verlicht zijn.

 

887248_10200988367857732_1554586938_o

Geef een reactie